Real Madrid kan halve finale ruiken na demonstratie tegen zwak Chelsea

12-04-2023 22:54 Laatste update: 23:01

Real Madrid heeft zich een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return tegen Chelsea. De Koninklijke hadden op eigen veld geen kind aan de Engelse topclub in de kwartfinale van de Champions League. De Londenaren zijn ook onder Frank Lampard nog altijd dolende en verloren volkomen verdiend met 2-0.

Kai Havertz werd door interimmanager Frank Lampard op de bank gehouden. De Engelsman koos op bezoek bij de regerend Champions League-winnaar voor een 3-5-2 formatie. Vanaf het eerste fluitsignaal werden de intenties van The Blues duidelijk: tegenhouden en loeren op een tegenaanval.

Die mogelijkheid in de tegenstoot kwam er al snel. João Félix werd vanaf eigen helft gelanceerd en kon vrij opstomen. De Portugese Atlético Madrid-huurling werd echter achterhaald door Éder Militão en kwam mede daardoor niet verder dan een schuiver: Thibaut Courtois kon eenvoudig reddend optreden. Félix wacht daardoor nog altijd op zijn eerste doelpunt in het Chelsea-shirt.

Het was Real Madrid dat in de 21ste minuut de leiding pakte. Een inzet van Vinícius Júnior werd matig verwerkt door Kepa Arrizabalaga Het was weinig verrassend dat het uitgerekend Karim Benzema was die op de juiste plek stond om de bal tegen de touwen te schieten: 1-0. De Franse topschutter maakte zijn laatste elf doelpunten in de Champions League namelijk allemaal tegen Engelse tegenstanders (Chelsea, Manchester City, Liverpool en opnieuw Chelsea).

Een minuut later hadden de Londenaren dé kans om op 1-1 te komen, maar Raheem Sterling stuitte op Courtois. De Belgische doelman bewees met een katachtige reflex zijn waarde voor de ploeg van Ancelotti. Voor de rest had Real Madrid niets te vrezen van de aanvallend onmachtige bezoekers.

In de tweede helft herhaalde het spelbeeld zich. Los Blancos bleven dominant, terwijl Chelsea zich voornamelijk tot verdedigen beperkte. In de zestigste minuut werd de opgave voor de huidige nummer elf van de Premier League alleen maar moeilijker toen Ben Chilwell met een directe rode kaart kon inrukken. De linksback hielp de doorgebroken Rodrygo op onbeholpen wijze naar de grond en kon inrukken.

De toegekende vrije trap op zo'n meter of achttien voor het doel van Kepa leverde geen gevaar op: Alaba kwam niet verder dan een zachte schotje. Niet veel later was het wél raak voor Real. Koud in het veld scoorde Marco Asensio. Na een snelgenomen hoekschop schoot de Spanjaard hard en laag raak.

Real speelde op zijn dooie akkertje het duel uit. In de 92ste minuut leek Benzema ook nog de 3-0 aan te tekenen, maar de Fransman profiteerde niet van een flater van Kepa. Van dichtbij kopte de topschutter over. Verder dan de twee doelpunten kwamen de Madrilenen niet meer, waardoor het een uitstekende uitgangspositie heeft om de halve finale van de Champions League te bereiken. Chelsea zal zich gelukkig prijzen dat het 'slechts' bij 2-0 bleef in het Estadio Santiago Bernabéu.