Nieuws

Oosting moet RKC-revelatie meenemen naar Twente: 'Kan daar bijzondere dingen doen'

Oosting moet RKC-revelatie meenemen naar Twente: 'Kan daar bijzondere dingen doen'

07-04-2023 08:15

Mats Seuntjens zou een goede versterking zijn voor FC Twente, stelt Robert Maaskant. Volgens de analist zou Joseph Oosting de middenvelder, waarmee hij nu bij RKC Waalwijk werkt, goed kunnen gebruiken wanneer hij daadwerkelijk de overstap naar de Tukkers maakt.

Oosting ligt op pole position om de nieuwe trainer van Twente te worden. De oefenmeester staat momenteel op de achtste plaats van RKC en dat is ook de Tukkers niet onopgemerkt gebleven. Oosting moet dan ook de vervanger worden van de in de zomer vertrekkende Ron Jans.

Oosting doet het dan wel fantastisch in Brabant, maar neemt volgens de analisten van Voetbalpraat op ESPN wel een risico. "Twente heeft een goed elftal met breedte. Sadílek is lang geblesseerd geweest, maar wordt makkelijk opgevangen. Stel dat er een leegloop komt, maakt hij dan een goede keuze", klinkt het.

Een leegloop kan deels worden opgevangen met speler(s) van RKC. De naam van Seuntjens wordt geopperd. "Seuntjens kan overal meedoen. Hij kon ook naar AZ, maar dat werd tegengehouden door Fortuna Sittard. Ik weet zeker dat hij ook bij Twente bijzondere dingen kan doen", besluit Maaskant.