Opstellingen

Ajax met één verrassing aan de aftrap in Klassieker: Baas in plaats van Bassey

Ajax met één verrassing aan de aftrap in Klassieker: Baas in plaats van Bassey

05-04-2023 18:48 Laatste update: 18:54

John Heitinga heeft zijn basisopstelling voor de Klassieker in de halve finale van de beker prijsgegeven. Een verrassing in de basisopstelling is de aanwezigheid van Youri Baas, die de plek inneemt van de verwachte Calvin Bassey.

Dat Baas in de basisopstelling staat is van de ene kant verrassend, maar van de andere kant ook weer niet. De jonge verdediger kreeg afgelopen zondag al de voorkeur boven Wijndal en Bassey in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die in 0-0 eindigde.

Op het middenveld is wederom plaats voor Davy Klaassen, Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Dat betekent dat Edson Álvarez weer links in het centrum van de verdediging speelt, wat een verandering is ten opzichte van de Klassieker die in maart in de Johan Cruijff Arena werd gespeeld.

In de voorhoede keert Steven Bergwijn terug op linksbuiten. De aanvaller kon afgelopen zondag niet vanaf de aftrap beginnen, maar heeft deze nu wel gehaald. Brian Brobbey neemt weer plaats op de bank.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Baas; Berghuis, Klaassen, Taylor; Kudus, Tadic en Bergwijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!