Nieuws

PSV schrijft boze brief aan KNVB na spreekkoren: 'Beschreven hoe wij het zien'

PSV schrijft boze brief aan KNVB na spreekkoren: 'Beschreven hoe wij het zien'

05-04-2023 16:33
1

PSV heeft een boze brief naar de KNVB geschreven na de homofobe spreekkoren van een deel van het publiek van Spakenburg. PSV-middenvelder Xavi Simons werd dinsdag de gehele wedstrijd lastig gevallen door een deel van de achterban.

PSV ligt al langer overhoop met de KNVB. De Eindhovense club stelt dat er met twee maten wordt gemeten. PSV werd in het verleden een boete opgelegd vanwege antisemitische leuzen van de achterban tijdens het duel met Ajax, maar homofobe koren van een deel van de Amsterdamse achterban bleef onbestraft. PSV weigerde destijds de boete te betalen en laat ook nu van zich horen. "Wij hebben beschreven wat er is gebeurd en hoe wij er tegenaan kijken", meent een woordvoerder van PSV tegenover het ANP.

Naast Simons zongen (een deel van de) supporters van Spakenburg ook dergelijke leuzen over directieleden van PSV. Simons werd medio februari al met dergelijke spreuken lastiggevallen tijdens het uitduel met FC Utrecht. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!