Exclusive

De Klassieker op TV: hangen er weer hoge netten in De Kuip bij Feyenoord-Ajax?

De Klassieker op TV: hangen er weer hoge netten in De Kuip bij Feyenoord-Ajax?

05-04-2023 13:36

Feyenoord-Ajax staat weer op het programma in De Kuip. Tijdens de vorige editie werden er netten opgehangen rondom het veld, wat de TV-beelden niet ten goede kwam. Is dat in de halve finale van de KNVB Beker weer zo? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Hangen er weer netten bij Feyenoord-Ajax?

Op woensdag 5 april hangen er wederom hoge netten tussen de tribunes en het veld in De Kuip. Dit keer gebeurt het echter niet rondom het gehele veld. Aan de Olympiazijde zal er geen net hangen. Dat is namelijk de zijde waar de belangrijkste camera's staan waarmee ESPN beelden maakt van de wedstrijd voor de tv-uitzending.

Klachten op social media

Op 22 januari speelden Feyenoord en Ajax ook al in De Kuip, toen in de Eredivisie. Het duel tussen de elftallen van Arne Slot en Alfred Schreuder eindigde in 1-1. De Rotterdammers hadden destijds hoge netten hangen rondom het gehele veld, zodat het gooien van voorwerpen richting het veld voorkomen of in ieder geval beperkt kon worden.

Het zorgde ervoor dat ESPN genoodzaakt was om de camera's een stuk hoger op te hangen, omdat de netten anders het beeld zouden komen. De mensen die de wedstrijd op TV keken, beklaagden zich op social media over het camerastandpunt. Ook waren de netten alsnog zichtbaar.