Interview

Volgende waarschuwing voor PSV: 'Kunstgras gaat zeker een rol spelen'

Volgende waarschuwing voor PSV: 'Kunstgras gaat zeker een rol spelen'

04-04-2023 15:56 Laatste update: 16:00

Jesse van Nieuwkerk speelde met GVVV in 2019 tegen PSV in de zestiende finale van de KNVB Beker. De huidige aanvaller van VVSB uit de derde divisie denkt dat het kunstgras dinsdagavond een rol gaat spelen. 

Van Nieuwkerk verloor in 2019 pas na verlenging met GVVV van PSV. "Ze zaten toen ook niet in een heel lekkere fase", herinnert de 28-jarige linksbuiten zich tegenover deze website. Ook dit seizoen gaat het moeizaam met PSV. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt acht punten in de competitie en de ploeg van Ruud van Nistelrooij is reeds klaar in Europa. De beker lijkt een mogelijke reddingsboei voor de Brabanders.

Uit eigen ervaring weet Van Nieuwkerk dat met het publiek erachter je als amateurteam een 'stapje meer' kan zetten tegen een profclub. "Dat is natuurlijk voor BVO's altijd lastig. Dat heb je ook gezien bij Spakenburg tegen Groningen en Utrecht. Als underdog kan je iets meer dan je wekelijks zou kunnen."

Van Nieuwkerk juicht woensdag voor Spakenburg, aangezien hij contact onderhoudt met een aantal spelers die actief zijn in het vissersdorp. "Het zou dus mooi zijn als ze weten te winnen. Het is op kunstgras en dat gaat zeker een rol spelen. Als Spakenburg opnieuw kan doen wat ze tegen Utrecht en Groningen hebben gedaan, moeten ze weer boven zichzelf uitstijgen."