Exclusive

Wanneer kan Heracles Almelo officieel naar de Eredivisie promoveren?

Wanneer kan Heracles Almelo officieel naar de Eredivisie promoveren?

16-04-2023 14:32 Laatste update: 28-04-2023 17:25

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben al het hele seizoen stevig de touwtjes in handen in de Keuken Kampioen Divisie. De Blauwvingers promoveerden vorige week al naar de Eredivisie en nu lijkt ook in Almelo de champagne te worden ontkurkt. Wanneer kan Heracles promotie naar het hoogste niveau veiligstellen? VoetbalNieuws legt het aan je uit. 

PEC is dit seizoen niet te stoppen en heeft een flinke marge opgebouwd ten opzichte van de nummer drie in de competitie, Almere City. De Blauwvingers staan na 34 wedstrijden op 76 punten en kennen een voorsprong van dertien punten op de nummer drie Almere City. De ploeg van trainer Dick Schreuder is niet meer in te halen door Almere en is dus officieel gepromoveerd naar de Eredivisie.

Heracles moet iets langer wachten, maar kan in navolging van PEC vrijdagavond promotie veiligstellen. De club met het zwartwitte tricot staat tien punten voor op Almere City. Mochten de Heraclieden vrijdagavond winnen van Jong PSV is promotie een feit. Als Almere op bezoek bij TOP Oss  onderuit gaat, is Heracles ook zeker van Eredivisie-voetbal komend seizoen.

De huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal worden 38 wedstrijden gespeeld:

1. PEC Zwolle           76   (34)
2. Heracles Almelo    73    (34)
3. Almere City FC      63    (34)