Wedstrijdverslag

Jong Oranje sluit Spaanse oefencampagne af met gelijkspel tegen Tsjechië

Jong Oranje sluit Spaanse oefencampagne af met gelijkspel tegen Tsjechië

27-03-2023 15:50

Jong Oranje heeft maandagmiddag in een oefenduel gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. De mannen van bondscoach Erwin van de Looi kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar een kwartier voor het einde kwamen de Tsjechen langszij. Meerdere reservespelers kregen de kans om zich in de kijker te spelen.

De Spaanse scheidsrechter van dienst wees al na een klein kwartier naar de penaltystip. Adam Karabec ging achter de bal staan en haalde uit, maar PEC Zwolle-doelman Jasper Schendelaar keerde zijn inzet knap met de voet.

Vrijwel meteen daarna ontstond er een grote kans voor Jong Oranje en die werd ook benut. De bal belandde via een voorzet vanaf links voor de voeten van Vitessenaar Million Manhoef, die niet nadacht en snoeihard raak schoot.

In een daarna nogal behoudende wedstrijd waren de grootste mogelijkheden voor de Nederlanders, maar de Tsjechen kwamen een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. De tank leek een beetje leeg bij beide ploegen. Wouter Burger leed op de punt van het eigen strafschopgebied balverlies en daar wist Vaclav Sejk wel raad mee. Hij sneed naar binnen en plaatste de bal in de verre onderhoek achter Schendelaar.

Zodoende eindigt Jong Oranje haar oefencampagne in San Pedro del Pinatar (Spanje) met een gelijkspel. Afgelopen vrijdag werd er met 3-0 gewonnen van Noorwegen. In juni komt de ploeg van afzwaaiend bondscoach Van de Looi weer in actie. Dan staat het Europees kampioenschap op het programma. Nederland is ingedeeld in een poule met Portugal, België en Georgië, dat het toernooi samen met Roemenië organiseert.

Opstelling Jong Oranje: Schendelaar; Salah-Eddine, Bakker, Van Hecke, Sambo; Burger, Proper; Van Kaam (64. Tavsan), Manhoef; Dallinga (53. Van Hooijdonk), Zirkzee (69. Ekkelenkamp).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!