Nieuws

Jonk na zwaarbevochten overwinning: 'Ook wel eens aardig gespeeld en had je niks'

Jonk na zwaarbevochten overwinning: 'Ook wel eens aardig gespeeld en had je niks'

18-03-2023 08:33

Wim Jonk zag zijn ploeg FC Volendam vrijdagavond de overwinning tegen Fortuna Sittard uit het vuur slepen (2-1). De trainer ziet echter wel in dat het spel van beide ploegen zacht gezegd bedroevend was.

Volendam kreeg het maar lastig voor elkaar de bal lange tijd in de ploeg te houden. Op de vraag of het een zwaarbevochten overwinning is, is Jonk het dan ook eens. "Ik denk dat je dat goed verwoord. Ik denk dat het niet de schoonheidsprijs verdient deze overwinning, maar het was een zwaarbevochten en stressvolle wedstrijd. Je komt op 2-0, ook al zwaarbevochten en dan zie je dat de 2-1 valt. Een rare goal. Dan is het overleven", begint Jonk voor de camera van ESPN. "Er was te veel stress aan de bal. Er kwamen best mogelijkheden om er onderuit te spelen. Dan was de beslissende bal net niet goed. Maar ja, het positiespel was bij vlagen niet goed genoeg vanavond. Dan kom je er niet makkelijk onderuit."

De trainer van Volendam stelt dat de drie punten het aller belangrijkste zijn. "We hebben ook wel eens aardig gespeeld en had je niks. Nu is het vrij matig en je pakt drie punten." Jonk wijt het tegenvallende spel niet aan een gebrek aan inzet. "Het was onrustig in de simpele passing. Terwijl ik denk: hou dat balbezit langer dan komt dat gaatje vanzelf. Maar daar hadden hun ook last van dus wat dat betreft was het een matige wedstrijd voor de toeschouwers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!