Nieuws

Pröpper levert op dertigjarige leeftijd contract in bij PSV en stopt met voetbal

Pröpper levert op dertigjarige leeftijd contract in bij PSV en stopt met voetbal

04-01-2022 13:22 Laatste update: 14:07

Davy Pröpper stopt als profvoetballer. De dertigjarige middenvelder levert zijn contract, dat nog anderhalf jaar doorliep, in. De voormalig international van Oranje spreekt van een opluchting en denkt de juiste keuze te hebben gemaakt.  

Na een dienstverband van vier jaar in Engeland bij Brighton & Hove Albion keerde Pröpper afgelopen zomer terug bij PSV. De spelverdeler had het al lastig tijdens zijn periode in Groot-Brittanië, vertelt hij in gesprek met de clubsite van de Brabanders. "In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor." 

Pröpper geeft aan het moeilijk te vinden om de discipline op te brengen en dat zijn leven volledig in het teken stond van het voetbal. "De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan." Om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen besloot hij in de zomer terug te keren bij PSV.   

"Ik hoopte dat met mijn terugkeer naar Nederland ook het plezier in het voetbal weer zou terugkomen. Helaas is dat niet zo gemakkelijk gebleken, mede omdat ik mij niet comfortabel voel in de voetbalcultuur", licht Pröpper zijn besluit toe. John de Jong, directeur voetbalzaken, betreurt het besluit van de zeventienvoudig international. "ik waardeer zijn eerlijkheid. Zijn eerlijkheid naar de club, maar ook naar zichzelf." Daarnaast bedankt de bestuurder de Arnhemmer voor zijn bijdrages aan de successen van PSV.  

Pröpper blijkt de knoop al voor Kerst door te hebben gehakt. De Eindhovenaren hebben inmiddels Joey Veerman van sc Heerenveen gestrikt als nieuwe middenvelder in de selectie. Het lijkt er sterk op dat de transfer van de 23-jarige Volendammer in verband staat met het aangekondigde afscheid van Pröpper. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!