Nieuws

Mossou kritisch op Kökcü: 'Controverse heeft OneLove-boodschap overschaduwd'

Mossou kritisch op Kökcü: 'Controverse heeft OneLove-boodschap overschaduwd'

15-03-2023 13:32
2

Sjoerd Mossou uit kritiek op Feyenoord en aanvoerder Orkun Kökcü. De columnist vindt het spijtig dat de 'One-Love'-campagne van de KNVB niet echt geslaagd is.

'Stel je voor. Je bedenkt een campagne die zo vredelievend, neutraal, politiek correct en alomvattend algemeen is als je maar verzinnen kunt. Maar wat blijkt: uitgerekend die campagne ontploft recht in je gezicht – en leidt tot meer gezeik dan eensgezindheid', schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

De columnist is van mening dat het erg jammer is dat deze campagne niet het gewenste resultaat heeft bereikt. 'Feyenoord en de KNVB slaagden er blijkbaar niet in om Orkun Kökcü uit te leggen dat 'OneLove' weinig meer is dan een zeer algemeen, volstrekt neutraal bedoeld statement voor verdraag­zaam­heid', aldus Mossou, die erg kritisch is op de Feyenoord-aanvoerder. 'Hij was heus tegen racisme en discriminatie, aldus Kökcü, respect voor iedereen enzo, maar lhbtq-acceptatie uitdragen? Nee sorry, dat was 'om persoonlijke redenen' echt een brug te ver.'

'Komend weekeinde is het volgende, vermoedelijk laatste deel van de campagne. Er valt weinig meer te redden aan 'OneLove', de controverse heeft de boodschap volledig overschaduwd, en het gebrek aan communicatie en daadkracht leidde tot een zeldzame clusterfuck', besluit Mossou.