Nieuws

Dortmund loopt met Haller en Malen averij op in titelstrijd in beladen derby

Dortmund loopt met Haller en Malen averij op in titelstrijd in beladen derby

11-03-2023 20:24

Borussia Dortmund heeft drie dagen na de uitschakeling in de Champions League geen reactie laten zien in de BundesligaBVB speelde in de Kohlenpott-derby op bezoek bij Schalke 04 met 2-2 gelijk. Door het puntverlies laat Dortmund na om met Bayern aan kop te gaan in Duitsland.

In een volgepakte VELTINS-Arena lieten beide supportersgroeperingen voor de aftrap gelden met prachtige vuurwerkshows. Donyell Malen had na iets meer dan een half uur spelen de openingstreffer op zijn schoen, maar hij stuitte op doelman Ralf Fährmann. 

Het was uiteindelijk de centrale verdediger Nico Schlotterbeck die Die Borussen op voorsprong zette met een bekeken knal van een meter of twintig. Na rust kwam de thuisploeg al snel langszij via Marius Bülter.

Lang van de gelijke stand konden de Schalke-fans niet genieten, want het was de Portugese international Raphaël Guerreiro die na een uur spelen met een heerlijke knal in de kruising de uitploeg andermaal op voorsprong zette: 1-2.

Uiteindelijk kreeg Dortmund de nodige kansen op de 1-3, maar was het Schalke dat de 2-2 wist te maken door toedoen van Kenan Karaman. Gesteund door het thuispubliek werd de zege over de streep getrokken. Door de misgelopen driepunter bedraagt de voorsprong van Bayern op BVB nu twee punten: 52 om 50.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!