Nieuws

AZ-ziekenboeg stroomt langzaam leeg: defensieve kracht terug in wedstrijdselectie

AZ-ziekenboeg stroomt langzaam leeg: defensieve kracht terug in wedstrijdselectie

10-03-2023 16:44

Sam Beukema keert terug in de wedstrijdselectie van AZ. De verdediger stond sinds eind januari aan de kant wegens een blessure, maar mag weer hopen op speelminuten.

Eind januari sloeg het noodlot toe voor Beukema. De centrale verdediger die tot dusver een uitstekend seizoen doormaakte, moest gewisseld worden in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Even werd er gevreesd voor een kruisbandblessure, maar daar bleek al snel geen sprake van te zijn. Inmiddels is Beukema weer klaar voor wedstrijdminuten.

"Hij zou een kwartier tot twintig minuten kunnen spelen tegen FC Groningen", aldus AZ-trainer Pascal Jansen op de persconferentie, opgetekend door het Noord-Hollands-dagblad. Naast de terugkeer van Beukema is er meer goed nieuws voor de Alkmaarders: ook Zinho Vanheusden staat weer op het trainingsveld.

De terugkerende verdedigers zijn zeer welkom voor AZ. De pas 18-jarige Wouter Goes presteert goed, maar extra opties zijn altijd welkom. Bruno Martins-Indi en Maxim Dekker zitten nog altijd aan de kant wegens een blessure.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!