Nieuws

Opmerkelijk: 'PSV- en Cambuur-supporters gaan samen demonstreren in Eindhoven'

Opmerkelijk: 'PSV- en Cambuur-supporters gaan samen demonstreren in Eindhoven'

10-03-2023 12:55 Laatste update: 13:51
1

Supporters van SC Cambuur en PSV gaan zondag samen demonstreren. De twee supportersverenigingen van de Eredivisieclubs zijn het niet eens met de beslissing van de gemeente Eindhoven om de Friese uitsupporters niet toe te laten.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Eindhoven-burgemeester Jeroen Dijsselbloem besloot afgelopen week dat Cambuur-fans de oversteek naar Brabant niet hoeven te maken. Volgens de ambtsbekleder kan de veiligheid van politieagenten niet worden gewaarborgd.

Daar zijn de supporters van Cambuur het niet mee eens en ook een kleine delegatie van de PSV-aanhang deelt de mening van de Friezen. Volgens het ED gaan groeperingen van beide clubs nu demonstreren op het Stadhuisplein in Eindhoven. Het zou gaan om tientallen fans.

Dat groeperingen van Cambuur gaan demonstreren wegens uitpubliek is ergens ook weer opmerkelijk. Onlangs kondigde Leeuwarden-burgemeester Sybrand Buma aan dat er de rest van het seizoen geen uitsupporters meer welkom zijn in het stadion van de Friezen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!