Chelsea wint van Dortmund en plaatst zich voor kwartfinale, hoofdrol Makkelie

07-03-2023 22:37 Laatste update: 23:09

Chelsea FC heeft zich voor de kwartfinale van de Champions League geplaatst na een 2-0 zege op Borussia Dortmund. Danny Makkelie vertolkte een hoofdrol bij de tweede treffer van de Londenaren.

Chelsea verloor eerder met 1-0 bij Borussia Dortmund en moest dus hoe dan ook scoren op het eigen Stamford Bridge. De Londenaren begonnen sterk aan het Champions League-duel en de Londenaren werden al snel gevaarlijk via Joao Felix en Kai Havertz. Niet veel later liet Dortmund ook voor het eerst van zich horen toen aanvoerder Marco Reus dicht bij de 0-1 was via een vrije trap.

Niet veel later leek Chelsea op 1-0 te komen toen Havertz prachtig scoorde via de onderkant van de lat. In aanloop naar de treffer zou Raheem Sterling echter buitenspel hebben gestaan. De bal leek er niet in te willen bij de Londenaren, maar vlak voor rust kregen ze toch loon naar werken. Sterling maaide in eerste instantie over de bal heen, maar in tweede instantie schoot de Engelsman de 1-0 tegen de touwen.

Na rust mocht Havertz in de 53e minuut aanleggen, nadat VAR Pol van Boekel een handsbal constateerde van Marius Wolf. De Duitser mikte in eerste instantie op de paal, maar de penalty moest opnieuw omdat de doelman niet met beide voeten op de lijn zou hebben gestaan. In tweede instantie scoorde Havertz wél.

Borussia Dortmund probeerde nog een verlenging af te dwingen, waardoor er ook ruimte ontstond voor de Londenaren. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, waardoor Graham Potter zich met Chelsea plaatst voor de kwartfinale van het miljardenbal.