Nieuws

Reijnders niet van de leg door Oranje-absentie: 'Laten zien dat ik erbij hoor'

Reijnders niet van de leg door Oranje-absentie: 'Laten zien dat ik erbij hoor'

07-03-2023 21:17

AZ verraste dinsdagavond door SS Lazio in eigen huis te verslaan met 1-2. Tijjani Reijnders is trots op de Alkmaarders en laat zich ook uit over de voorselectie van het Nederlands elftal.

"Het voelt lekker", steekt Reijnders van wal tegenover ESPN na de 1-2 zege. "Helemaal omdat je voor de wedstrijd hoorde dat Lazio de laatste vijf duels de nul heeft gehouden. Het is lekker dat je er dan twee maakt", lacht de middenvelder. "In het begin speelden we op een iets te laag tempo, waardoor we hen mogelijkheden gaven. Uiteindelijk gingen we ons eigen spel spelen en dan zie je wat er kan ontstaan."

Na de 1-0 achterstand door een goal van Pedro kwam AZ knap terug. "Uiteindelijk creëren we een aantal grote kansen en scoren we op een mooie wijze de 1-1. Dan zie je dat wij ook onder de druk van Lazio uit kunnen spelen."

Ondanks de goede vorm van Reijnders dit seizoen, zit de middenvelder niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal. "Helaas niet, maar geen man overboord. Het is aan mij om te laten zien dat ik er de volgende keer wel bij hoor. Dan zien we het wel."