Reactie

Ten Hag over 'zware dreun': 'Goed dat we met de neus op de feiten worden gedrukt'

Ten Hag over 'zware dreun': 'Goed dat we met de neus op de feiten worden gedrukt'

05-03-2023 20:14
2

Erik ten Hag zag zondagavond hoe zijn Manchester United een ongekend pak slaag kreeg van Liverpool. Op Anfield gingen The Red Devils na een uitstekende beurt in februari met maar liefst 7-0 onderuit. De Nederlandse manager spreekt van een zware dreun en is benieuwd naar de wedstrijdinterpretatie van zijn spelers.

"Dit is een zware dreun. Het had natuurlijk nooit mogen gebeuren en was ook totaal onnodig", zo stelt Ten Hag voor de camera's van Viaplay. "In de eerste helft hadden we voor kunnen en misschien ook wel móeten staan. We staan dan wel achter en maken een fout, maar in de rust was er in principe niks aan de hand."

Hoe anders was dat in de tweede helft, toen United in een tijdsbestek van amper drie minuten twee tegentreffers moest incasseren en ineens tegen een vrijwel onoverbrugbare 3-0 achterstand aankeek. "We geven de goals zo weg en komen de afspraken niet na. Het was ongedisciplineerd en dan loop je achter de feiten aan."

Hij zegt verbaasd te zijn geweest. "Dit is niet het United van de laatste weken en maanden. Het team dat zelfbewust is en terug kan vechten heb ik niet gezien vandaag. We werden keer op keer weg gecounterd en maakten verkeerde beslissingen. De manier van teruglopen was niet acceptabel."

Of de nederlaag directe gevolgen heeft voor bepaalde spelers? "Ik ben in mijn hoofd al bezig hoe we deze wedstrijd gaan verwerken. Ik heb net m'n zegje gedaan naar de spelers en benieuwd naar hun interpretatie van de wedstrijd. We gaan verder. We hebben weer een keer verloren, maar dit was uiteraard onacceptabel. Je weet dat dit kan gebeuren, wanneer je niet alles geeft. Het is wat dat betreft goed dat we met de neus op de feiten worden gedrukt."