Wedstrijdverslag

Volendam wint degradatiekraker tegen Emmen ondanks gestuntel in de achterhoede

Volendam wint degradatiekraker tegen Emmen ondanks gestuntel in de achterhoede

04-03-2023 20:35 Laatste update: 20:40

FC Volendam heeft in de degradatiekraker tegen FC Emmen aan het langste eind getrokken. Mede dankzij gestuntel in de achterhoede bij Het Andere Oranje leek het 1-1 te worden, maar in de slotfase keerde de ploeg van Wim Jonk het volledig om. 

In de openingsfase was het Volendam dat nadrukkelijk op zoek ging naar de eerste treffer. Dat resulteerde al in de vierde minuut tot de eerste kans voor Daryl van Mieghem, maar Mickey van der Hart kon reddend optreden. Niet veel later volgde de tweede redding van de sluitpost na een schot van Henk Veerman. Vervolgens kwam Emmen beter in de wedstrijd en was het via Mark Diemers dichtbij de openingstreffer. Zijn van richting veranderde inzet belandde op de paal. De ploegen gingen uiteindelijk rusten met de brilstand op het scorebord.

Vlak na rust ging het helemaal mis in de defensie van Volendam. Na miscommunicatie tussen Xavier Mbuyamba en doelman Filip Stankovic werkte Emmen-aanvaller Ole Romeny de bal tegen de paal. Via de sluitpost belandde de bal uiteindelijk in de goal van Volendam.

Volendam moest in de achtervolging. De ploeg van Wim Jonk kwam na een hoekschop uiteindelijk langszij door een rake kopbal van Benaissa Benamar. In de absolute slotfase was de comeback van Volendam compleet. Bilal Ould-Chikh schoot zijn elftal op voorsprong, waarna Van Mieghem aan alle twijfel een einde maakte in de extra tijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!