Nieuws

Sangaré 'moest even terugkomen op aarde' na geweldige treffer voor PSV: 'Erg hard'

Sangaré 'moest even terugkomen op aarde' na geweldige treffer voor PSV: 'Erg hard'

03-03-2023 10:50 Laatste update: 10:55

Ibrahim Sangaré zorgde donderdagavond met een geweldige treffer voor het slotstuk in het KNVB bekerduel tussen PSV en ADO Den Haag. De Ivoriaan is blij dat hij van waarde kon zijn voor de Eindhovenaren.

"Na de goal moest ik even terugkomen op aarde", erkent Sangaré over de manier waarop hij PSV op een 3-0 voorsprong schoot. "Ik moest niet aarzelen, maar gewoon uithalen. Ik probeerde het gewoon en voilà. Hij was inderdaad erg hard. Vraag me niet hoe, maar hij paste precies."

Van Nistelrooy leek gezien zijn reactie zijn ogen niet te geloven na de treffer van Sangaré. "Hij zegt op de training altijd dat ik moet schieten, maar dat doe ik nooit", lacht de controleur tegenover ESPN. "Ik denk dat hij daarom zo reageert. Dat doet me goed."

De trainer van de Eindhovenaren genoot van de treffer. "Ik dacht: wauw! Hoe hij hem binnenschiet... Maar dit is wel de ontwikkeling die Ibi doormaakt. Vooruitspelen, openstaan, ook bijsluiten, derde man worden. En ook zijn traptechniek. Dit is smullen geblazen, echt een wereldgoal", aldus de oud-goaltjesdief.