Reactie

Bochniewicz over discutabele momenten: 'Hij vertelde me dat het een penalty was'

Bochniewicz over discutabele momenten: 'Hij vertelde me dat het een penalty was'

02-03-2023 07:14

Heerenveen moest woensdagavond in de kwartfinales van de KNVB beker het onderspit delven tegen Feyenoord. Het doelpunt van Santiago Giménez in de tachtigste minuut was de beslissende na een nogal behoudende wedstrijd met discutabele momenten. Tweemaal dacht de thuisploeg een strafschop te krijgen en dus blijven er na afloop vraagtekens achter bij aanvoerder Pawel Bochniewicz, die ook een lens kwijtraakte.

"Het was een goede wedstrijd van beide kanten. Als je tegen grote teams speelt, dan moet je die één of twee kansen die je krijgt, afmaken. Anders wordt het lastig", aldus de Pool na afloop voor de camera's van ESPN.

Er waren twee momenten waarop de Friezen verwachtten een strafschop te krijgen. Eerst raakte Alireza Jahanbakhsh Bochniewicz met de schoen in het gezicht. Later in de wedstrijd ging Osame Sahraoui in de zestien naar de grond, toen Neraysho Kasanwirjo hem in een armwenteling ten val bracht. Scheidsrechter Pol van Boekel wilde in beide gevallen van niets weten. Bochniewicz zet er zijn vraagtekens bij. "Jahanbakhsh vertelde me zelf dat hij zeker wist dat het een penalty was", zo duidt hij op het eerste moment. "En ik voelde ook wat in mijn gezicht. Dus ik dacht meteen dat het misschien wel een penalty zou zijn. Ik raakte zelfs mijn lens kwijt bij dat moment. Misschien is het een penalty, maar dat is de keuze van de scheidsrechter. Ook het moment met Osame was fifty-fifty."

Zodoende bleef Heerenveen met lege handen achter en haar centrale verdediger met een lens minder. "Gelukkig heb ik er nog één in de kleedkamer liggen", aldus Bochniewicz.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!