Nieuws

Beugelsdijk maakte zich zorgen na vrijspraak: 'Men durft het dan niet meer aan'

Beugelsdijk maakte zich zorgen na vrijspraak: 'Men durft het dan niet meer aan'

28-02-2023 16:19 Laatste update: 16:25

Tom Beugelsdijk werd vorig jaar vrijgesproken in een zaak rondom competitievervalsing, maar de aanklacht heeft de voetballer lange tijd achtervolgd. In het programma Fresia en Milan Parkeren de Bus vertelt de Hagenees dat zijn leven er na de vrijspraak niet makkelijker op werd.

Beugelsdijk hekelt de cancel culture die op social media inmiddels heerst. "Als je ergens voor wordt vrijgesproken... en de politie heeft zorgvuldig hun werk kunnen doen, ik heb overal aan meegewerkt, geen strubbelingen... respect hoe de politie daarmee om is gegaan. Het is wel vervelend dat het je blijft achtervolgen. Ik weet hoe het zit, ik ben niet voor niets vrijgesproken en dat is nu eenmaal het wereldje waarin je leeft met social media."

De voetballer vreesde dat Sparta zijn laatste club zou worden. "Ik maakte me vooral druk of er nog wel een club kwam. Heel veel mensen vergeten de vrijspraak, terwijl die er is. Je moet maar afwachten of iemand nog interesse in je toont, men durft het dan niet meer aan. Het heeft me geschaad en ik hád een goede naam", besluit Beugelsdijk, die inmiddels bij Helmond Sport voetbalt.