Nieuws

Gehuurde Cancelo zit op zijn plek bij Bayern: 'Moet spelen om gelukkig te zijn'

Gehuurde Cancelo zit op zijn plek bij Bayern: 'Moet spelen om gelukkig te zijn'

27-02-2023 15:24 Laatste update: 15:25

João Cancelo zit op zijn plek bij Bayern München. De Portugese vleugelverdediger speelde voor de winter nog bij Manchester City, maar kreeg van Pep Guardiola te horen niet direct in zijn plannen voor te komen. In Zuid-Duitsland komt hij wel veel aan spelen toe en dat stemt hem tevreden.

"Ik moet spelen om gelukkig te zijn. Ik respecteer Guardiola's beslissing, maar voor mij was het simpel om het aanbod van Bayern te accepteren. Ze hebben een geweldige historie", zo vertelt Cancelo in gesprek met O Jogo. "Bayern heeft een optie om mij te kopen, maar ik weet niet of ze bereid zijn om dat bedrag te betalen. Ik doe gewoon altijd mijn best voor de club." Zijn contract bij Manchester City loopt tot de zomer van 2027.

Cancelo kwam tot nu toe in vier Bundesliga-wedstrijden in actie, waarvan driemaal als basisspeler. Afgelopen zondag schudde Bayern concurrent Union Berlin van zich af door met 3-0 te winnen. Daarmee is de koppositie voorlopig ook een feit. Volgende week woensdag wacht de return in de achtste finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. De eerste ontmoeting resulteerde in een 1-0 overwinning voor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann.