Opinie

Fernandes over Ten Hag: Hij is veeleisend, doe je het niet, dan lig je eruit

Fernandes over Ten Hag: "Hij is veeleisend, doe je het niet, dan lig je eruit"

23-02-2023 19:26
1

Bruno Fernandes heeft in een uitgebreid interview met Rio Ferdinand te kennen geveven een groot bewonderaar te zijn van Erik ten Hag. De Nederlander zorgt met zijn aanpak voor een grote mate van discipline. De Haaksbergenaar deinst er niet voor terug de grote sterren van het team indien nodig op hun plek te zetten.

Volgens Fernandes maakte Ten Hag al snel duidelijk hoe hij wil dat de spelers zich gedragen. "Vanaf het moment dat hij aankwam en we op tour gingen, is hij veeleisend", zegt de Portugees tegen BT Sport. "Hij vraagt veel van mensen. Je kan het maar beter gewoon doen, want anders ligt je eruit."

"In het begin was het zo van... Je doet het, of je doet het niet", vervolgt Fernandes. "Als een grote speler niet doet wat hij wil, dan zet hij hem ernaast. Hij heeft dat al meerdere keren gedaan. Hij deed het bij Cristiano (Ronaldo, red.), Jadon (Sancho, red.) en Marcus (Rashford, red.).

Vooral het passeren voor de Engelse clubtopscorer wekte aanvankelijk verbazing. "Hij deed iets verkeerds en hij stond ernaast. Iedereen had zoiets van: wow, maar hij is onze beste man? Aan de andere kant zei ik tegen David (De Gea, red.): Zo moet het zijn. Anders denken de jonge spelers dat het allemaal niets betekent."

Fernandes denkt dat het passeren van Rashford in een breder patroon past. "Hij vraagt niet alleen aan Rashford consistent te zijn. Niet alleen op het veld met doelpunten en met zijn optredens daar, maar ook buiten de lijnen."