Nieuws

'Juventus weer in opspraak wegens geldverduistering, nieuw puntenaftrek dreigt'

'Juventus weer in opspraak wegens geldverduistering, nieuw puntenaftrek dreigt'

23-02-2023 15:51

Juventus moet weer vrezen voor een straf in Italië. De Italiaanse grootmacht haalt al jarenlang trucs uit met de boekhouding en dat zou opnieuw tot puntenaftrek kunnen leiden.

Dat meldt La Republicca. Juventus kreeg dit seizoen al eens vijftien punten in mindering in de Serie A. De club zou zich namelijk niet aan de regels hebben gehouden bij verschillende transfers en het betlaen van salarissen. Hier zijn nu nog meer details over naar buiten gekomen, wat kan leiden tot een nieuwe straf.

Het Openbaar Ministerie deelt één voorbeeld. Zo zou Juventus middenvelder Rolando Mandragora in de zomer van 2020 hebben gekocht van Udinese. Gezien het verleden van Mandragora bij Juve leek het op het lichten van een terugkoopclausule van 13,7 miljoen euro, maar in feite zou het gaan om een veel hoger bedrag, dat in het geheim werd afgetikt.

Nu denkt het OM van Turijn dat deze vorm van fraude in meerdere gevallen is gebruikt. Op 27 maart staat er een voorlopige hoorzitting op het programma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!