Opstellingen

Opstellingen Leipzig en City: Nederlandse ogen gericht op Aké en arbitrage

Opstellingen Leipzig en City: Nederlandse ogen gericht op Aké en arbitrage

22-02-2023 19:57 Laatste update: 19:59

De opstellingen van RB Leipzig en Manchester City zijn bekend. Woensdagavond strijden beide ploegen in Duitsland tegen elkaar in het heenduel van de achtste finales van de Champions League. Alle Nederlandse ogen zullen gericht zijn op Nathan Aké en scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

De Oranje-verdediger is namelijk niet de enige Nederlander die aan de aftrap verschijnt. Scheidsrechter Gözübüyük heeft de leiding over het treffen tussen de nummer vijf van de Bundesliga en de nummer twee van de Premier League.

Leipzig moet het tegen City doen zonder de geblesseerde sterspelers Christopher Nkunku en Dani Olmo, maar kan desondanks genoeg kwaliteit opstellen tegen de wereldtoppers van Pep Guardiola. De Spaanse manager stelt daarentegen zonder de zieke Kevin De Bruyne. Janis Blaswich, die vorig seizoen nog keeper was van Heracles Almelo, staat bovendien onder de lat.

Opstelling RB Leipzig: Blaswich; Klostermann, Orban, Gvardiol, Halstenberg; Laimer, Schlager; Szboszlai, Forsberg, Silva; Werner.

Opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji, Aké; Bernardo Silva, Rodri, Gündogan; Mahrez, Haaland, Grealish.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!