Nieuws

Elia gaat niet meer op zoek naar nieuw avontuur en eindigt imposante carrière

Elia gaat niet meer op zoek naar nieuw avontuur en eindigt imposante carrière

19-02-2023 18:10

De actieve voetbalcarrière van Eljero Elia zit er officieel op. Zes maanden na zijn transfervrije vertrek bij ADO Den Haag heeft de 36-jarige aanvaller besloten niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club. Dat vertelde hij zondagmiddag bij ESPN.

"Ik ben met voetbalpensioen. Ik ben met van alles bezig en heb eigenlijk niet eens de tijd gehad om het aan te kondigen. Dit is het moment dat heel Nederland gaat weten dat ik ben gestopt met voetbal", aldus Elia. Hij stelt er niet lang over te hebben nagedacht. "In mijn hoofd was ik al een paar jaar gestopt. De laatste jaren vond ik het eigenlijk niet meer leuk. Bij FC Utrecht heb ik geen leuke momenten meer meegemaakt."

Elia speelde dertig interlands voor Oranje, waaronder als invaller in de WK-finale van 2010. Hij begon zijn professionele loopbaan in 2004 bij ADO Den Haag en sloot hem daar dus ook af. Zijn grote doorbraak beleefde Elia echter bij FC Twente, waarna avonturen in de Bundesliga, Serie A en Premier League volgden. Met Feyenoord werd hij in 2017 landskampioen van Nederland.