Wedstrijdverslag

Bloedeloos gelijkspel: Ajax kan geen vuist maken tegen bij vlagen gevaarlijk Union

Bloedeloos gelijkspel: Ajax kan geen vuist maken tegen bij vlagen gevaarlijk Union

16-02-2023 20:37
6

Ajax is er in de eigen Johan Cruijff Arena niet in geslaagd om te winnen van FC Union Berlin. De Amsterdammers wisten amper tot kansen te komen en kwamen goed weg toen de VAR een treffer van Morten Thorsby afkeurde wegens hands.  

Terwijl Ajax steeds minder goed voor de dag kwam, werd Union steeds sterker. Rulli wist een vrije trap van de Duitsers weg te boksen, maar de bal viel voor de voeten van oud-Ajacied Becker. De aanvaller haalde uit, maar Timber kon de bal blokken. Niet veel later volgde de tweede kans voor Union. Na slecht uitverdedigen kreeg Roussillon de bal. De wingback kon uithalen, maar schoot over. Union bleef op zoek naar de 0-1, maar zonder resultaat. De ploegen zochten met de brilstand de kleedkamers op.

Ajax kwam goed uit de kleedkamer en werd al snel enigszins gevaarlijk door via schoten van Berghuis en Kudus, maar het was Union wat de eerste echte grote kans kreeg. Op de rand van de zestien mocht Juranovic aanleggen voor een vrije trap, maar Rulli kon redding brengen. Krap twee minuten later moest de Argentijn weer ingrijpen. Na een voorzet van diezelfde Juranovic kreeg Thorsby een levensgrote kopkans op de 0-1, maar Rulli keerde de inzet wederom.

De Amsterdammers wisten het goede begin geen gevolg te geven en Union werd steeds gevaarlijker. De Duitsers leken in de 66e minuut loon naar werken te krijgen door een goal van Thorsby, maar de oud-speler van sc Heerenveen maakte hands bij zijn treffer. De VAR keurde het doelpunt af. Ajax zocht na de afgekeurde treffer nog een aantal keer de aanval, maar écht gevaarlijk werd het aan beide kanten niet meer op een kans voor Kudus in buitenspelpositie na. Na het laatste fluitsignaal stond zodoende nog steeds de brilstand op het scorebord. 

Op 23 februari neemt Ajax het in Berlijn wederom op tegen Union. De Amsterdammers zullen moeten scoren om de achtste finale van de Europa League te bereiken.