Nieuws

Van Nistelrooij spreekt Obispo toe na rode kaart: 'Dat moet gewoon stoppen'

Van Nistelrooij spreekt Obispo toe na rode kaart: 'Dat moet gewoon stoppen'

06-02-2023 09:22
2

Ruud van Nistelrooij is niet te spreken over de rode kaart die Armando Obispo zondag opliep tegen Feyenoord. De oefenmeester van PSV sprak de verdediger na afloop van het duel toe in de kleedkamer.

Halverwege de tweede helft besloot Obispo dat hij spits Santiago Gimenez letterlijk een hak wilde zetten. De verdediger won een kopduel en plantte daarna zijn voet op het dijbeen van de Mexicaan, die het duel met een aantal noppen in zijn been uitspeelde.

Na afloop van het duel werd Van Nistelrooij gevraagd of hij nog met Obispo in gesprek gaat over de gegeven rode kaart. "Ik hoef er niet met hem over in gesprek, want ik heb achteraf in de kleedkamer al aangegeven dat je daar je team enorm mee benadeelt", aldus de oefenmeester van de Eindhovenaren, geciteerd door Voetbal International.

"Daar hoef je geen gesprek over te voeren, dat moet gewoon stoppen", vervolgde Van Nistelrooij, die met Mauro anderhalve week eerder al een speler met rood van het veld gestuurd zag worden. "Dat geld voor Mauro en nu ook voor Obispo. Je moet gewoon met elf die wedstrijd eindigen. En als er nu een ongelukkige samenloop is… Maar niet op deze manier, dan benadeel je je team gewoon te veel", besluit hij.