Nieuws

Álvarez ziet 'leiderschap en persoonlijkheid' bij Heitinga: 'Dat is goed gevallen'

Álvarez ziet 'leiderschap en persoonlijkheid' bij Heitinga: 'Dat is goed gevallen'

03-02-2023 20:41

Edson Álvarez is vooralsnog zeer te spreken over het functioneren van John Heitinga als nieuwe trainer van Ajax. De pas 39-jarige oefenmeester kreeg afgelopen donderdag te horen het seizoen te mogen afmaken bij de Amsterdammers, na in eerste instantie te zijn aangesteld als interim-trainer. In gesprek met Ajax TV vertelde de Mexicaan veel leiderschap en persoonlijkheid te zien bij Heitinga en dat hij meteen nieuwe regels in de kleedkamer introduceerde.

"We kennen hem goed", aldus Álvarez over zijn nieuwe trainer. "We moeten doen wat hij van ons vraagt en dat ook zo goed mogelijk uitvoeren." De middenvelder stelt dat Heitinga meteen nieuwe regels in de kleedkamer heeft aangebracht en zijn karakter als voetballer probeert over te brengen. "Hij had het erover dat hij veel karakter en vastberadenheid had. Dat brengt hij nu als trainer over aan de groep. Hij heeft veel leiderschap en een grote persoonlijkheid. In de kleedkamer heeft hij ook wat regels gemaakt. Ik denk dat dat heel goed gevallen is in de groep."

Heitinga koos ervoor om Álvarez weer als centrale verdediger op te stellen. Hij stelt er geen enkel probleem mee te hebben. "De trainer weet dat ik op twee posities kan spelen. Dus ik ben beschikbaar. Afhankelijk van de tegenstander zal ik wedstrijden op het middenveld en in de defensie spelen. Ik wil mijn steentje bijdragen en samen met iedereen geschiedenis schrijven."