Transfernieuws

Danjuma mogelijk langer in Engeland actief: 'Hebben optie om hem te kopen'

Danjuma mogelijk langer in Engeland actief: 'Hebben optie om hem te kopen'

02-02-2023 11:56 Laatste update: 12:02

Tottenham Hotspur heeft bij de onderhandelingen over een huurtransfer van Arnaut Danjuma naar Londen een optie tot koop bedongen op de eigenlijke Villarreal-aanvaller. Dat bevestigt technisch directeur Fabio Paratici op het clubkanaal.

The Spurs sloegen razandsnel toe: de Oranje-international leek hard op weg naar Everton, maar op het laatste moment werd de deal gekaapt. "Ik denk dat Danjuma heel belangrijk zal zijn en ons veel kan helpen", zegt Paratici op de clubsite. "Hij is een speler die gedurende twee of drie jaar in elke transferperiode in de belangstelling van grote clubs stond.

Dat maakt volgens de beleidsbepaler Danjuma een grote aankoop. "In de afgelopen zomer wees Villarreal een groot bod op hem af en toen we de kans kregen om hem te contracteren, hebben we dat gelijk gedaan. We geloven in Danjuma en kennen hem goed." Mocht de buitenspeler indruk weten te maken dan bestaat de mogelijkheid dat The Lilywhites hem definitief aantrekken. "We hebben de optie om te kopen en dus zullen we zien wat er in de komende vijf maanden gebeurt."

Naar verluidt bedraagt de koopoptie op Danjuma zo'n 30 miljoen euro. Zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt.de geschat op 35 miljoen euro. Het contract van de zesvoudig international in Spanje loopt tot medio 2026.