Nieuws

Mourinho opvallend beheerst na bekeruitschakeling: 'Geleerd om niet te klagen'

Mourinho opvallend beheerst na bekeruitschakeling: 'Geleerd om niet te klagen'

02-02-2023 08:58

AS Roma werd woensdag verrassend in de Coppa Italia uitgeschakeld door Cremonese, maar trainer José Mourinho blijft na afloop opvallend kalm. De Portugese succestrainer stelt dat zijn ploeg zelf verantwoordelijk is voor de blamage.

Mourinho meldde zich na afloop van de 1-2 nederlaag bij de pers. "We hebben betaald voor onze fouten", meent The Special One. "Cremonese is een promovendus in de Serie A. Dat maakt hun parcours nog indrukwekkender. Ze verdienen applaus en staan verdiend in de halve finales."

De Portugees stelt dat het collectief verantwoordelijk is voor de eigen uitschakeling. "We hebben de prijs betaald voor onze fouten. Maar we zijn een team en ik wil geen spelers beschuldigen die een fout hebben gemaakt. We waren allemaal mis. Ik heb doorheen de jaren geleerd om niet te klagen na een nederlaag en vooruit te kijken naar de volgende uitdaging."

Mourinho stond eerder dit jaar ook al in de spotlights, nadat hij zijn team bejubelde na een nederlaag tegen Napoli. "Na de nederlaag tegen Napoli kon ik nog zeggen dat ik trots was, ook al was ik teleurgesteld. Dat kan ik vandaag niet zeggen. Maar ik kijk liever objectief naar de wedstrijd: het was niet goed, maar over drie dagen volgt al een nieuw duel. Ik focus liever daarop", besluit Mourinho.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!