Nieuws

Van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij GAE: coach wil nieuw avontuur aan

Van Wonderen vertrekt na dit seizoen bij GAE: coach wil nieuw avontuur aan

24-12-2021 11:19 Laatste update: 13:08

Kees van Wonderen begint aan zijn laatste half jaar als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De oefenmeester maakt vrijdag bekend aan het einde van het seizoen te vertrekken.

Van Wonderen is eerlijk over de 'niet spannende' reden waarom hij zijn contract niet gaat verlengen. "Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook", vertelt hij op de clubsite.  

De coach benadrukt het uitstekend naar zijn zin te hebben in Overijssel. "Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020." 

Van Wonderen, die wordt gelinkt aan FC Groningen, heeft nog geen nieuwe werkgever op het oog. "Ik heb op dit moment nog geen idee waar mijn toekomst ligt. Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger." 

Paul Bosvelt, technisch manager van Kowet, respecteert het besluit van Van Wonderen. "Het is denk ik goed dat hij nu al duidelijkheid verschaft. We kunnen alle tijd goed gebruiken in de zoektocht naar een geschikte opvolger."

Afgelopen seizoen wist de ploeg uit Deventer onder leiding van de 52-jarige trainer te promoveren naar de Eredivisie. Met een elfde plek op de ranglijst kan de Overijsselse club met een gerust hart de winterstop in. De voorsprong op de zeventiende plaats (die aan het eind van de rit voor directe degradatie zorgt) bedraagt acht punten.