Breaking news

Het AD weet het zeker: Heitinga wordt de nieuwe (interim-)trainer van Ajax

Het AD weet het zeker: Heitinga wordt de nieuwe (interim-)trainer van Ajax

27-01-2023 15:21 Laatste update: 15:29

Volgens het Algemeen Dagblad bestaat er geen enkele twijfel meer over: John Heitinga wordt de nieuwe trainer van Ajax. De krant stelt dat het een kwestie van tijd is voordat de bekendmaking over de (tijdelijke) aanstelling van de huidige coach van Jong Ajax komt.

De Telegraaf wist eerder op de vrijdagochtend al te melden dat Heitinga aangesteld zou gaan worden als nieuwe trainer. Nu doet het AD er een schepje boven op. De krant weet dat 'de komende uren' duidelijk wordt of het een tijdelijke of vaste aanstelling betreft. 

Het is volgens het AD een uitgemaakte zaak dat Heitinga het voor het zeggen gaat krijgen bij de Amsterdammers. Of het voor weken is of voor maanden is nog de vraag. De clubleiding zou de oud-voetballer 'als de aangewezen man zien om het worstelende elftal voorlopig uit de crisis te loodsen'.

Door het nieuwe puntverlies tegen FC Volendam (1-1) is de achterstand van Ajax op koploper Feyenoord opgelopen tot liefst zeven punten. Het is desalniettemin allerminst zeker dat Heitinga de rest van het seizoen aan het roer staat. 'Niet uitgesloten is dat Ajax later dit seizoen alsnog een opvolger voor de lange termijn aanstelt', klinkt het.