Nieuws

Twente maakte fout met 'wijsneus' Wieffer: 'Gaat Feyenoord 25 miljoen opleveren'

Twente maakte fout met 'wijsneus' Wieffer: 'Gaat Feyenoord 25 miljoen opleveren'

22-01-2023 11:34
1

Mats Wieffer speelt maakt de laatste weken indruk bij Feyenoord, maar bij FC Twente wilde het in het verleden niet lukken. De middenvelder werd bestempeld als een wijsneus in Enschede, weet jeugdtrainer Theo ten Caat.  

"Bij de eerste bal die hij raakte, zei ik gelijk: zo!", herinnert Ten Caat zich het moment dat hij Wieffer zag voetballen nog goed. "Hij kreeg een bal aangespeeld, hij legde 'm weg en liep door. Dat klinkt als een heel simpele actie, maar hij deed het in zo'n hoog tempo. Je kon gelijk zien dat hij verstand van voetbal had. Daar zit muziek in, dacht ik."

Wieffer hield allesbehalve zijn kaken op elkaar als het even niet liep bij Twente. "Hij zei tegen een speler: 'Wat is dat voor een klotebal, je moet 'm daar spelen!' Hij was tactisch verder dan spelers uit het eerste elftal. Maar dat werd niet op prijs gesteld. Ze vonden hem een wijsneus", aldus Ten Caat tegenover NU.nl

De spelers beklaagden zich vervolgens bij toenmalig trainer Gonzalo García, die de middenvelder alleen liet meetrainen bij blessures. "Hij was heel teleurgesteld dat hij geen kans kreeg. Ik zei altijd dat hij op trainingen moest laten zien dat hij de beste was. Dat ze later wel achter hun oren zouden krabben."

"Hij gaat zich gigantisch ontwikkelen bij Feyenoord en voor 25 miljoen euro verkocht worden", voorspelt Ten Caat. “Nee, ik zuig dit niet uit mijn duim. Het zal me ook niet verbazen als hij ooit het Nederlands elftal haalt. Spelers kunnen snel doorgroeien. FC Twente zal zich achter de oren krabben. Ze hebben een gigantische fout met Wieffer gemaakt."