Wedstrijdverslag

Atlético rekent eenvoudig af met laagvlieger, Memphis maakt eerste minuten

Atlético rekent eenvoudig af met laagvlieger, Memphis maakt eerste minuten

21-01-2023 20:24

Memphis Depay heeft zijn eerste minuten als speler van Atlético Madrid achter de rug. Los Colchoneros kenden zaterdagavond weinig moeite met laagvlieger Real Valladolid en boekten een 3-0 overwinning. 

De transfer van Memphis leek er de laatste weken niet van te komen, maar de afgelopen dagen raakte de overstap ineens in een stroomversnelling. De Nederlander werd vrijdag gepresenteerd door de Madrileense club en mocht zaterdag op de bank beginnen tegen Valladolid: Diego Simeone gaf de voorkeur aan Alvaro Morata in de spitspositie. 

Het vertrouwen van Simeone werd uitbetaald na ruim een kwartier spelen, gezien Morata de score opende. Antoine Griezmann verdubbelde vijf minuten later de score. Nog voordat het halfuur om was, zorgde Mario Hermoso voor de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Memphis verving een kwartier voor tijd Morata en mocht daarmee zijn eerste minuten voor Atlético maken. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en Atlético verdient daar drie broodnodige punten aan. Na de overwinning is de achterstand op nummer drie Real Sociedad zeven punten. Valladolid staat één punt boven de degradatiezone op plek zeventien. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!