Nieuws

Van Hanegem trekt stoute schoenen aan: 'Twente heeft meer kans op titel dan Ajax'

Van Hanegem trekt stoute schoenen aan: 'Twente heeft meer kans op titel dan Ajax'

13-01-2023 17:11

Willem van Hanegem denkt dat FC Twente op dit moment meer kans maakt op de landstitel dan Ajax. De twee clubs staan zaterdagavond tegenover elkaar in de Eredivisie.

Van Hanegem meent in de AD Voetbal podcast dat de Tukkers sterker zijn dan Ajax. "Ik denk dat Twente wint. Het is een goeie ploeg dit jaar, of niet? Een agressieve ploeg en ze spelen ook goed. Zoals Ajax er nu bijloopt... ze hebben wel aardige spelers, maar als je ziet spelen dan klopt er iets niet."

Ajax wist de laatste vier wedstrijden niet te winnen in de Eredivisie. "Twente speelt ook met veel meer plezier en zijn op dit moment meer kampioenskandidaat dan Ajax. Dat is de realiteit. Bij Ajax krijg ik het gevoel dat ze er geen zin in hebben. Dat heeft niets te maken met de trainer. Doe in ieder geval je stinkende best voor de supporters."

De Amsterdammers gingen in het begin van het seizoen aan kop met PSV, maar beide clubs verspeelden veel punten en daardoor hebben andere clubs de achterstand kunnen bijbenen. Het verschil tussen Ajax en Twente bedraagt vóór het duel slechts één punt.