Nieuws

Advocaat: 'Kan niet zo zijn dat de overschrijving van een speler tien dagen duurt'

Advocaat: 'Kan niet zo zijn dat de overschrijving van een speler tien dagen duurt'

12-01-2023 19:18 Laatste update: 19:21

Dick Advocaat kan tot grote frustratie komende vrijdag geen beroep doen op aanwinst Joey Sleegers. De oefenmeester van ADO Den Haag heeft voor het duel met MVV ook te maken met grote ziekenboeg.

ADO Den Haag presenteerde Sleegers vorige week donderdag. De Keuken Kampioen Divisie-club legde de vleugelaanvaller tot de zomer van 2025 vast in Den Haag. De overschrijving vanuit de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten naar de KNVB is echter nog steeds niet rond. "Het kan straks toch niet zo zijn dat de overschrijving van een speler tien dagen duurt", zei de 75-jarige oefenmeester donderdagmiddag op de persconferentie, opgetekend door Omroep West.

De Haagse trainer kan vrijdag tegen MVV ook geen beroep doen op de geblesseerde Hugo Wentges, Ricardo Kishna, Denzel Hall en Gregor Breinburg én de zieke Tyrese Asante, Dhoraso Klas en Max de Waal. "Het schiet niet op", aldus Advocaat. "Het is vervelend, want je wilt naar een elftal toewerken. Dat duurt zo wel lang."

De ervaren trainer ziet wel progressie in het revalidatieproces van een aantal sterkhouders. "Het gaat met Kishna wel de goede kant op. Hij traint weer volledig mee, maar we willen geen risico met hem nemen. Waarschijnlijk zit hij volgende week weer bij de selectie. Breinburg sluit volgende week weer aan bij de groep."