Reactie

Bondsvoorzitter maakt excuses aan Zidane: 'Geen weerspiegeling van gedachten'

Bondsvoorzitter maakt excuses aan Zidane: 'Geen weerspiegeling van gedachten'

09-01-2023 14:26

De voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graët, heeft zijn excuses gemaakt aan Zinédine Zidane. De preses van de FFF bekritiseerde de voormalig topvoetballer openlijk en haalde daarmee de woede op zijn hals van onder meer de Real Madrid-spelers, politici en veel supporters.

Door de buitenwacht werd Zidane nadrukkelijk naar voren geschoven om zich te ontfermen over het nationale elftal van Frankrijk. De Franse bond houdt echter het vertrouwen in Didier Deschamps, waarna de voormalig coach van Real Madrid aan het bondscoachschap bij Brazilië werd gelinkt. "Het kan me geen moer schelen, hij kan gaan en staan waar hij wil", reageerde Le Graët bij RMC Sport.

Vervolgens voegde de voorzitter eraan toe dat hij 'niet eens de telefoon zou opnemen' wanneer Zidane hem zou bellen. Dat kwam de bondsvoorzitter op flinke kritiek te staan. "Ik wil mijn persoonlijke excuses aanbieden voor deze opmerkingen, die absoluut niet mijn gedachten weerspiegelen, noch mijn aandacht voor de speler die hij was en de coach die hij is geworden", betuigt Le Graët nu spijt tegenover L'Équipe.