Nieuws

Mbappé haalt uit naar bondsvoorzitter: 'Zo spreek je niet, hij is Frankrijk'

Mbappé haalt uit naar bondsvoorzitter: 'Zo spreek je niet, hij is Frankrijk'

09-01-2023 08:40

Kylian Mbappé heeft het opgenomen voor Zinedine Zidane. Noël Le Graët, voorzitter van de Franse voetbalbond, liet eerder weten Zizou nooit als optie te zien om het bondscoachschap van Didier Deschamps over te nemen.

Le Graët maakte zich onlangs niet populair door dergelijke uitspraken over Zidane te doen. Deschamps verlengde na de verloren WK-finale in Qatar zijn contract, waarmee het gerucht dat Zidane wellicht Les Bleus zou overnemen, werd ontkracht. "Zinédine Zidane, ik zou hem nog niet eens opnemen. Wat zou ik hem moeten zeggen? Hallo meneer, maak je geen illusies. Kijk maar verder, want ik ben net een contract overeengekomen met Didier?", stelde de voorzitter.

"Zidane moet doen wat hij wil, het gaat mij niet aan. Ik heb hem nooit ontmoet en we hebben nooit overwogen om afscheid te nemen van Deschamps. Zidane kan gaan en staan waar hij wil, naar een grote club. Een nationale ploeg zie ik minder snel gebeuren", vervolgde Le Graët. Mbappé springt nu in de bres voor Zidane. "Zidane is Frankrijk. Zo gaan we niet om met legendes zoals hij."