Nieuws

Wenger gelooft in titelkansen Arsenal: 'Ze creëren zoveel, ik zie geen zwaktes'

Wenger gelooft in titelkansen Arsenal: 'Ze creëren zoveel, ik zie geen zwaktes'

01-01-2023 11:17

Arsène Wenger gelooft dat Arsenal dit seizoen kan stunten met de eerste landstitel in negentien jaar tijd. De 73-jarige oud-manager had 22 jaar lang de leiding over The Gunners.

Wenger verliet Arsenal in 2018 na 1228 officiële wedstrijden en voelde zich in de jaren daarop enigszins weggezet door de club. Wenger bezocht in december van 2022 echter weer eens het Emirates Stadium en werd hartelijk ontvangen. "Ik denk dat Arsenal de nodige ingrediënten heeft voor de titel, zowel tactisch als mentaal", stelt Wenger tegenover Tv2. "Ze kunnen all the way gaan. Ze creëren zo veel kansen... ik zie zowaar geen zwaktes in de ploeg."

De Fransman liet zich in oktober al uit over de kansen van Arsenal en geloofde toen al in een goed seizoen van de Londenaren. "Persoonlijk zou ik ze net achter Manchester City zetten", zei Wenger destijds tegenover beIN Sports. "Ze hebben een goede kans om de Premier League te winnen. City zal het ook druk hebben met de Champions League." Na vijftien speelrondes gaat Arsenal aan kop in Engeland. De voorsprong op concurrent City bedraagt zeven punten.