Wedstrijdverslag

Real Madrid pakt ternauwernood koppositie in Spanje, Benzema slaat toe in slotfase

Real Madrid pakt ternauwernood koppositie in Spanje, Benzema slaat toe in slotfase

30-12-2022 23:26 Laatste update: 23:29

Real Madrid heeft vrijdag ternauwernood tijdelijk de koppositie van FC Barcelona overgenomen in de Primera División. Real Valladolid hield in eigen huis lang stand tegen De Koninklijke, maar kreeg in de slotfase alsnog twee tegengoals te verwerken door toedoen van Karim Benzema

Trainer Carlo Ancelotti besloot enkele WK-gangers rust te geven in het duel en daarom kregen onder meer Marco Asensio en Dani Ceballos de kans zich te bewijzen. In de eerste helft ontsnapte Vinícius Jr. aan de linkerflank en gaf de Braziliaan de bal strak voor, maar Benzema schoot van dichtbij hoog over. Valladolid kreeg zeker kansen, maar Thibaut Courtois onderscheidde zich meermaals met knappe reddingen.

Het duel ging in de eerste helft redelijk gelijk op en dat was ook het geval gedurende de tweede helft. In de slotfase ging het alsnog mis. De VAR constateerde een handsbal van Valladolid in het strafschopgebied, wat in een strafschop en een rode kaart voor Sergio Léon resulteerde. Benzema legde aan en faalde niet. De weerstand van Valladolid was gebroken en enkele minuten later maakte Benzema zijn tweede goal op aangeven van Edouardo Camavinga. 

In de slotfase kwamen WK-ganger Luka Modric en Aurélien Tchouaméni nog binnen de lijnen. Door de overwinning is Real tijdelijk koploper, met één punt voorsprong op nummer twee FC Barcelona. De Catalaanse club moet dit weekend echter nog in actie komen en heeft aan een gelijkspel genoeg om de koppositie weer over te nemen.