Nieuws

Slot met lovende woorden voor vertrokken Berghuis: Ik hoop dat hij speelt

Slot met lovende woorden voor vertrokken Berghuis: "Ik hoop dat hij speelt"

17-12-2021 15:59

Arne Slot hoopt dat Steven Berghuis voor Ajax gaat spelen tijdens De Klassieker zondagmiddag. Slot vindt de oud-Feyenoorder goed spelen bij Ajax en hoopt daarnaast dat de Feyenoord-supporters niet te veel met hem bezig zullen zijn. 

Berghuis maakte afgelopen zomer de pikante en veelbesproken overstap van Feyenoord naar Ajax, waar ze in Rotterdam een bittere nasmaak aan hebben overgehouden. "Ik hoop dat iedereen er verstandig mee omgaat”, zegt Slot in tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoop dat onze supporters met name ons steunen en er niet mee bezig zijn wie er bij de tegenstander op het veld staan.”

De Feyenoord-trainer hoop dat de oud-aanvoerder van zijn club gewoon aan de aftrap staat zondag. "Ik hoop dat hij speelt”, zegt hij. "Hij speelt hartstikke goed bij Ajax. Dat is ook geen verrassing. Iedere supporter van Feyenoord weet hoe goed hij is."

Feyenoord treft een Ajax dat in de Eredivisie niet in de beste vorm verkeert. "Zij hebben wel punten verloren, maar dat kwam vooral omdat ze veel kansen misten of de keeper van de tegenstander in grote vorm was. Het is niet onze intentie om te gaan verdedigen", zegt Slot. "Maar als dat zou moeten, dan hebben we van andere ploegen gezien hoe dat moet. Dat waren teams die met veel passie probeerden Ajax van scoren af te houden."

Aan Rotterdamse zijde is het meespelen van Gernot Trauner onzeker, nadat hij in het bekerduel met Twente een lichte blessure heeft opgelopen. Aan Amsterdamse zijde lijkt Noussair Mazraoui de wedstrijd niet te gaan halen. Slot is niet van plan zijn manier van spelen daar op aan te passen. "Ajax speelt altijd hetzelfde. Dat is ook de verdienste van Ten Hag. Ik ken weinig trainers die hun ploeg zo mooi laten spelen als Erik dat doet.”