Transfernieuws

'Van Dijk trok Gakpo met gesprek over de streep, Man U haakte af na bod Liverpool'

'Van Dijk trok Gakpo met gesprek over de streep, Man U haakte af na bod Liverpool'

27-12-2022 07:17
1

Dat Liverpool FC uiteindelijk aan het langste eind heeft getrokken in de strijd om Cody Gakpo, is mede te danken aan Virgil van Dijk. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Van Dijk legde contact met Gakpo en wist de aanvaller te overtuigen, meldt het ED. Mede door dat goede gesprek heeft de jeugdexponent van de Eindhovenaren zijn keuze laten vallen op Liverpool. De onderhandelingen kwamen in een stroomversnelling na een stevig bod van The Reds, waarna de transfer al snel wereldkundig werd gemaakt.

Ook Manchester United was lang geïnteresseerd in Gakpo, maar na het eerste bod van Liverpool haakten The Mancunians af. Dat tot verbazing van Gakpo, die veel vertrouwen had dat hij onder Erik ten Hag veel aan spelen toe zou kunnen komen. Southampton en Leeds United brachten ook een bod uit op de aanvaller, maar die waren niet interessant genoeg voor beide partijen.

Liverpool betaalt rond de vijftig miljoen euro voor Gakpo. Daarmee gaat de droom van de ‘Eindtovenaar’ in vervulling: voor een recordbedrag vertrekken bij PSV.