Nieuws

Ajax bevestigt mogelijke terugkeer van Blind: 'Binnenkort eens rustig zitten'

Ajax bevestigt mogelijke terugkeer van Blind: 'Binnenkort eens rustig zitten'

22-12-2022 21:58

Ajax en Danny Blind gaan binnenkort om de tafel om te praten over een terugkeer van de oud-international. Dat bevestigt voorzitter van de rvc Leen Meijaard in gesprek met Voetbal International.

Blind vertrok bij Ajax nadat bekend werd dat hij als assistent van Louis van Gaal aan de slag ging bij het Nederlands elftal. De periode van Blind bij Oranje is ten einde gekomen na het WK in Qatar en dus zou hij weer terug kunnen keren bij Ajax. "Over een mogelijke terugkeer kan ik alleen zeggen wat ik vorige maand op de aandeelhoudersvergadering heb gezegd; dat we een technische commissaris zoeken en binnenkort eens rustig gaan zitten met Blind", aldus Meijaard.

Daley Blind lijkt deze winter te vertrekken bij Ajax, maar dat heeft geen invloed op de situatie rondom zijn vader. "Als commissaris heeft hij zich er altijd buiten gehouden als het om Daley gaat", vertelt Meijaard. "Anders kom je zo in een belangenconflict terecht. De afspraak was van begin af aan duidelijk: ging het over Daley, dan maakte hij geen deel uit van de vergaderingen. Hij is een rationeel mens, die dat begrijpt."