Nieuws

Van den Boomen blijft imponeren in Ligue 1: 'Leven hier volgens een ander ritme'

Van den Boomen blijft imponeren in Ligue 1: 'Leven hier volgens een ander ritme'

22-12-2022 13:53

Branco van den Boomen blijft de Franse harten stelen in de Ligue 1. De assistkoning van Toulouse FC geniet van het leven in Frankrijk en vergelijkt de stad in Zuid-Frankrijk met Spanje.

Voetbal International ging op bezoek bij Van den Boomen, die samen met Nederlander Stijn Spierings zeer belangrijk was voor de promotie naar het hoogste niveau in Frankrijk. Volgens de voetballer gaat het er in Zuid-Frankrijk een stuk anders aan toe. "Als wij gaan eten om zeven uur, half acht met de kinderen zijn de restaurants allemaal leeg. Hier is half elf aan het voorgerecht zitten normaal, ’s avonds zitten de restaurants vol. Sommige spelers brengen hun kinderen om half 1 naar bed. Ze leven volgens een ander ritme, minder stressvol. Wachten is normaal, alles op het gemak."

Volgens Van den Boomen is de club ambitieus. "De club wil stappen maken, qua stadion en faciliteiten, een stabiele middenmoter moeten we kunnen worden. Het was een beetje een puinhoop onder de vorige eigenaar, nu heerst er veel meer positiviteit. De verdedigende middenvelder is duidelijk over zijn toekomst. "We hebben het gevoel dat ze ons graag willen houden, maar ze moeten wel met iets concreets komen. Het speelt al wel, maar het is allereerst belangrijk erin te blijven. We gaan niet meer terug naar de Ligue 2."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!