Nieuws

Jonker: 'Het is frustrerend dat Miedema hoogstwaarschijnlijk niet kan meedoen'

Jonker: 'Het is frustrerend dat Miedema hoogstwaarschijnlijk niet kan meedoen'

19-12-2022 20:39

Bondscoach Andries Jonker vindt het enorm 'zuur' dat Oranje-ster Vivianne Miedema een zware kruisbandblessure heeft opgelopen. De spits van Arsenal zal hierdoor het WK moeten missen. 

Miedema deelde eerder op de maandag het slechte nieuws via social media. Jonker baalt voor de 26-jarige spits. "Viv heeft als topvoetbalster aan de bel getrokken, over de zware inspanningen die van de huidige speelsters worden gevraagd. En dan overkomt dit uitgerekend haar", laat de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen optekenen door De Telegraaf.

"Viv is uiteraard een speelster die voor ons het verschil kan maken. Zij heeft ruimschoots bewezen dat zij dit kan. Ze heeft in 115 interlands 95 goals gemaakt, dat is ongelofelijk goed", vervolgt Jonker. "Dan is het frustrerend dat ze hoogstwaarschijnlijk niet kan meedoen. In eerste instantie voor haar, maar uiteraard ook voor ons."

De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen hoopt op een wonder, maar schat de kans op WK-deelname erg klein in voor Miedema. "Ik heb in mijn loopbaan zoveel van dit soort knieblessures meegemaakt, gemiddeld genomen verloopt zo'n herstel niet zo snel. Om eerlijk te zijn gaan wij daar met zijn allen ook van uit."