Nieuws

Oranje-veiling ten einde: KNVB stuurt mooi geldbedrag naar arbeidsmigranten

Oranje-veiling ten einde: KNVB stuurt mooi geldbedrag naar arbeidsmigranten

19-12-2022 10:34 Laatste update: 10:41

De geveilde WK-shirts van Oranje hebben zo’n 325 duizend euro opgeleverd. Daarmee komt de teller uiteindelijk op 380.000 euro, aangezien de shirts die gedragen werden in de Nations League-duels met Polen en België ook werden verhandeld.

Het volledige bedrag is ervoor bedoeld om de situatie van arbeidsmigranten te verbeteren in Qatar. Het geld is bedoeld voor de bescherming van rechten, juridische zaken, persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten.

"Het is goed dat wij als KNVB op deze wijze een aandeel kunnen hebben in het verbeteren van de situatie van de arbeidsmigranten in Qatar", aldus Virgil van Dijk op de officiële kanalen. De Oranje-captain weet hoe het is om met arbeidsmigranten te zijn, aangezien hij er met het Nederlands elftal een avond mee trainde. "Het leek zoiets simpels, kennismaken met elkaar. Maar zowel voor hen als voor ons was deze ontmoeting heel speciaal. Wat ons betreft had dit niet per se voor het oog van de camera’s gehoeven. Maar de aanwezigheid van honderden journalisten heeft wel geleid tot wereldwijde aandacht voor de situatie van deze mensen."