Martínez na wereldredding in laatste minuut: Godzijdank zette ik mijn voet erin

Martínez na wereldredding in laatste minuut: "Godzijdank zette ik mijn voet erin"

18-12-2022 19:51

Met de WK-winst van Argentinië zijn de meeste ogen gericht op Lionel Messi, maar ook Emiliano Martínez eiste de absolute hoofdrol op door in de 123e minuut de 4-3 van Frankrijk te voorkomen. De doelman kan zijn geluk niet op na het binnenslepen van de wereldtitel en erkent het belang van zijn redding.

In de allerlaatste minuut beleefde Randal Kolo Muani namens Frankrijk een vrije doortocht richting het Argentinië-doel. Eén op één met Martínez stuitte de aanvaller echter op de voet van de keeper. Daarmee was de West Ham United-goalie zijn gewicht in goud waard voor Los Albiceleste. "Godzijdank heb ik die voet erin gezet", wordt Martínez geciteerd door Argentijnse media.

Dankzij de redding bleef de 3-3 stand op het bord staan en moest er een strafschoppenreeks aan te pas komen. Daarin vertolkte Martínez wederom een hoofdrol door de strafschop van Kingsley Coman te keren. "Het was een wedstrijd waarin we leden, maar we hadden het opnieuw onder controle." Mede dankzij zijn redding - en een misser van Aurélien Tchouaméni - werd er na penalty's met 4-2 gewonnen van Les Bleus.