Nieuws

'Als er goddelijke gerechtigheid bestaat, wint Messi deze trofee'

'Als er goddelijke gerechtigheid bestaat, wint Messi deze trofee'

18-12-2022 12:23

Jorge Valdano kijkt reikhalzend uit naar de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. De oud-voetballer won zelf in 1986 het WK met Argentinië en stelt dat Lionel Messi het land op zijn kop heeft gezet.

Valdano blikt vooruit in gesprek met AS. "Het zijn de twee landen die getipt zijn om het WK te winnen", stelt Valdano over Argentinië en Frankrijk. "Misschien waren Engeland en Brazilië ook topfavoriet, maar dit is zeker een waardige finale. Onderweg hadden zowel Argentinië als Frankrijk pech en is er al verloren."

Volgens de oud-voetballer heeft de nederlaag tegen Saudi-Arabië een goed effect gehad op Argentinië. "Het verenigde de spelers en maakte hen ervan bewust dat ze harder zouden moeten werken. De bondscoach ontdekte verrassende spelers, spelers die hem een andere dynamiek en meer veiligheid aan de bal gaven."

Messi is ontketend, denkt Valdano. "Hij is een genie, maar duizend wedstrijden geven ook een geniale soort wijsheid. Messi werd lange tijd ondermijnd en moest zich aanpassen aan ritmisch voetbal, maar nu speelt hij met een ploeg die in zijn dienst speelt. Veel mensen zeggen dat hij de wereldtrofee verdient na zijn carrière. Als er goddelijke gerechtigheid was, zou Messi deze trofee paken. Maar ik zeg dat uit pure emotie", besluit Valdano.