Reactie

Nijhuis laakt optreden Lahoz tijdens kwartfinale Oranje: 'Kan je rood voor geven'

Nijhuis laakt optreden Lahoz tijdens kwartfinale Oranje: 'Kan je rood voor geven'

12-12-2022 08:25

Bas Nijhuis laakt de prestatie van Mateu Lahoz tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. De Nederlandse scheidrechter merkte net als menig ander Nederlands voetbalsupporter een aantal opvallende situaties op.

"Als je een wedstrijd afgaat met achttien of negentien kaarten dan maak je mij niet wijs dat je een prima wedstrijd hebt gefloten", begint Nijhuis bij De Oranjewinter. "Oké er zijn overtredingen bij waar je geel voor kan trekken, maar als je negentien kaarten nodig hebt om de wedstrijd te leiden, dan doe je gewoon iets niet goed. Vanaf het begin van de wedstrijd is je management gewoon niet goed."

Eén van de punten waarop Lahoz vooral in het Nederlandse kamp werd bekritiseerd, is het spreken van Spaans met de Argentijnen. "Als ik in het buitenland moest fluiten en er liepen Nederlandse jongens dan praatte ik even Nederlands met ze. In deze wedstrijd zag je ook dat hij (Lahoz) heel veel Spaans aan het spreken was met spelers. Of dat nou invloed heeft, dat weet ik niet", aldus Nijhuis.

Ook de opzichtige handsbal van Lionel Messi blijft een merkwaardig moment, ook voor de Nederlandse arbiter. "Duidelijker krijg je ze niet, dat is een gele kaart op en top", vervolgt de arbiter, die het ook niet was ontgaan dat Cristian Romero eerder wel de gele prent kreeg na een soortgelijke situatie.

Een andere opmerkelijke situatie was de bal die invaller Leandro Paredes in de Nederlandse dug-out schopte, iets waar de Argentijn goed mee wegkwam volgens Nijhuis. "Die bal ging er echt keihard in, daar kan je rood voor geven. Als iemand in Nederland een bal richting jou schiet wanneer je in de dug-out zit is het gewoon wegwezen."

H